Nyheder

19. oktober 2009

Så har vi haft vores 2 unghopper med til Gantis følshow, hvilket gik over al forventning :-)

Iðunn vandt klassen for 1-års hopper med de fleste karakterer over middel og nogle rigtig fine kommentarer som fin velansat hals, lange ben, velproportioneret og godt svæv i gangarterne. Hun er utrolig yndig og var bare så flot i dagens anledning.

Mjállhvít blev nr. 2 og også med en rigtig fin bedømmelse og kommentarer som lang hals med fin overgang hals/hoved. Mjállhvít er dog gået på 'vinter-mode' og står med utrolig lang pels og lidt stor mavse, så vi var meget tilfredse med de to piger :-)

Vi havde også Sleipnir med som blev 3. bedste hingsteføl. Han løb en rigtig fin fremvisning med store smidige bevægelser og fik også en flot bedømmelse! Han er solgt til Sjælland - desværre kunne man fristes til at sige, da han bestemt er et meget lækkert føl :-) Men man kan jo desværre ikke beholde det hele selv... æv!

 

Iðunn fra Svalegården efter Nökkvi frá Kjalarlandi


3. oktober 2009

Gantis stævne er vel overstået og var en kæmpe succes. Hvatning gik over AL forventning og red sig sørme ind på en 2. plads i T.8 og det er kun 3 gang hun bliver redet på bid. Peter startede mændenes øltölt på hende og red sig til en flot 3. plads - konkurrencen var jo hård :-) Men imponerende at så ung en hest bare går og gør nøjagtig hvad man beder hende om - flere af den slags tak!

Emilie havde støvet gamle 24-årige Katla af og red T8J og placerede sig både i behændighed og stafet. Der samlede sig en lille tåre i øjenkrogen når man så de to sammen. Katla var MEGET tæt på at blive aflivet sidste år, da hun var meget tynd, haltede og ikke havde meget gnist tilbage, men pludselig hen over efteråret livede hun op og nu er hun sørme drægtig, haltfri og vejer på den gode side af normalen - hvor er det livsbekræftende når det går godt!! Man kunne godt se den gamle NM-deltager lige er i sit es på banerne - øjh hun nød at fræse rundt i tölt :-)

Se resultaterne fra stævnet her

 

Emilie og Katla giver stafetten videre i god stil

Peter og Hvatning i øltölt


31. august 2009

Så er sommeren ved at gå på hæld og de sidste hopper er ved at forlade Garpur. Vi har været meget tilfredse med antallet af hopper og takker alle der har valgt at bruge ham i år og håber på at kunne byde lige så mange velkomne igen i 2010, hvor han bedækker hjemme på Svalegården hele sæsonen, og hvor vi desuden også tilbyder frostsæd og evt. kølesæd først på sæsonen.

Vi har selv solgt godt ud i hestene og er nu på et acceptabelt niveau som passer godt overens med vores tid og ambitionsniveau - og at vi så har 4 stk afsindigt lækre unghopper af super afstamning, der står og vokser sig store er jo bare spændende. Vi har selv ifolet 3 hopper og venter dermed 2 føl efter Garpur og et enkelt efter vores unghingst, der til stor glæde for alle gjorde vores gamle Katla på 24 år drægtig med det samme - så krydser vi bare vores fingre for velskabte føl!

Hvatning er Anjas nye ridehest, som er en nytilredet 5-års hoppe efter vores elskede Nökkvi. Hun slægter sin far så meget på at det næsten er som at ride ham selv. Fantastiske gangarter med så meget naturlig takt at man kun kan fryde sig og kombineret med et helt unikt sind og et smukt eksteriør kan man vist ikke bede om mere! Vi starter Gantis stævne 26-27 september, så det er vi meget spændte på :-)

 

Årets lille 'frieser'-føl :-) Smukke Kolbrá fra Svalegården


6. april 2009

Lang tid er gået siden sidste opdatering. Der er sket rigtig mange glædelige ting det sidste år, hvor det største naturligvis var, da vores søn kom til verden d. 10. oktober 2008. Den nye rolle som forældre giver livet helt andre værdier og man begynder at prioritere lidt anderledes. Derfor har vi valgt lige så langsomt at skære ned på hestebestanden, så vi bedre kan overskue det hele. Vi har jo også både køerne og fårene at tage os af og det er ligesom lidt nemmere, når man bare kan lave en herlig steg hvis der er et dyr man bliver træt af :-)

Stævnesæsonen er så småt ved at gå igang og vi er foreløbig tilmeldt Bededagsstævnet og DRL-stævne på Birkegården.

Garpur bedækker her på Svalegården fra ca. 15. maj og resten af sæsonen. Hans side er også opdateret med den nye bedækningskontrakt.

 

Søde lille Oskar fra Svalegården :-D


12. april 2008

En dejlig tid går vi i møde. Årets første føl ankom til Svalegården i dag. Et meget fint og smukt brunt hoppeføl efter Ögri frá Háholt og Grönn von der Brahmkuhle, datter af Godi, der er helbror til Laxnes vom Störtal. Vi er meget tilfredse med den lille Fifa fra Svalegården :-)

I næste weekend går turen til Bededagsstævnet, som vi har set frem til med spænding i lang tid.

Vi har taget nogle nye ridebilleder af Nökkvi - se dem her.

Der er også lagt en video af Kopernikus på hjemmesiden - den kan du se her. Den fylder omkring 16 MB, så tager lidt tid at hente!

Fifa fra Svalegården få timer gammel.


28. februar 2008

Toppurs vinterstævne er nu vel overstået. Godi måtte desværre blive hjemme pga. et sår på ryggen, men Nökkvi præsenterede sig fint ved årets første stævne. I T.3A fin Nökkvi et snit et pænt stykke over 5 og fik sine 7,0 for den frie tölt, der er hans kendetegn - og det var endda på trods af de skarpe hjørner og at han rullede en smule. 5-gangen gik knap så godt, da vi stadig ikke har styr på passen. Dette skulle så senere blive bevist, at det bestemt er rytteren, den er gal med :-D

Agnar red Nökkvi i hingsteshowet og kvalificerede sig straks til finalen sammen med Álfasteinn og Ljósvaki. Det er vi naturligvis meget stolte af og der blev piftet og klappet når han overhalede de andre i tölt og trav og når han fløj ud af hallen i pas :-) Han er virkelig speciel og man kunne se hvor han nød at vise sig frem!

Vi har 2 videoer fra hingsteshowet her og her. Det er i mp4 format og de kan i hvert fald åbnes med VLC-player og quicktime. De er optaget med en mobil - derfor kvaliteten...

Nökkvi og Agnar på Island.


28. januar 2008

Hopperne smukke og tykke og der er faktisk kun 1½ måned til første føl ankommer til Svalegården :-) Det kan vi da så gå og glæde os over.

Lilja er under sadel igen (efter importhoste) og hun er virkelig imponerende. Efter blot et par ugers træning er hun klar til at give børnene ture... Hun er SÅ nem og ligetil, selvom hun kom rimelig stresset hjem fra Island. Hun har arvet sin fars bedste sider. Halsen og holdningen - helt naturlig flot og man skal ikke arbejde med hende for at gå i flot form. Viljen og sindet - masser af fin vilje og vil meget gerne fremad, men hun kan altid rides i afslappet skridt for løs tøjle. Så hun har mange point her i huset :-)

Lilja fra hendes tid på Island.


9. november 2007

Så er planerne for hingstene i 2008 lagt, og vi er meget glade for at kunne præsentere en af Tysklands tophingste, der bedækker på Stutteriet. Se mere om ham på hans egen side under hingste. De andre hingstes sider, samt bedækningssiden opdateres snarest.

Garpur bedækker hjemme fra sæson start til 26. juni.

Kopernikus bedækker her fra 28. juni -31. august.

 

Garpur, der glæder sig til sommer.


1. november 2007

Så er vinteren ved at stå for døren og den sidste hånd bliver lagt på stalden i denne weekend, så hingstene kan komme på boks og stå. Nökkvi er nu endelig begyndt sin træning, og hvor er det herligt at ride ham igen. Træningen af hans datter, Lilja, er ligeledes påbegyndt og hun tegner måske endda bedre end forventet. Hun virker til at have det samme sind og vilje som ham - meget positiv og arbejdsvillig. Hun er absolut 4-gænger, men tølten er der og kommer frem med store bevægelser. Traven er utrolig god! Den 3-års Nökkvi-datter overrasker os også meget. Hun kom jo fra Island som stort set vildhest og allerede efter få dage er hun blevet virkelig tillidsfuld og vi kan gøre alt med hende - det bevidner da hun har et godt hoved :-)

Hov jeg havde i øvrigt helt glemt at skrive, at de to døtre efter Nökkvi landede i Danmark med flyet d. 7. oktober. Det var med ekstrem spænding vi kørte ind i ankomsthallen og udsøgte vores heste - vi havde jo aldrig set dem før, andet end et par billeder, men vi blev meget glade, da der stod to utrolig smukke, store, velbyggede hopper og ventede på os. De er begge blevet scannet herhjemme, for at være helt sikre og den er god nok. De er begge ifolet med den stolte ældre herre, Keilir frá Midsitju. Det er nogle føl vi glæder os rigtig meget til at få! Den ældste, Lilja på 5 år er ifolet sidst i august, hvorfor hun bliver trænet gennem vinteren for at se hvad hun gemmer på. Man er selvfølgelig meget velkommen til at komme og se begge afkom, hvis man er interesseret!

Nökkvi har i år haft 38 hopper, hvor alle bedækkede er scannet i fol. Det må jo siges at være meget pænt. Desuden har han haft rigtig mange 3- og 4-års og har behandlet dem alle ekstremt nænsomt. Så vi kan vist godt røbe, at vi er meget stolte af ham - det var da over al forventning!

Garpur er også færdig med damerne. De sidste 3 var også i fol, og det var jo imponerende, da de jo først blev sat til i september. Så begge hingstes sædkvalitet fejler i hvert fald ikke noget.

Så nu skal det blive godt med en vinter i ro og fred før det går løs næste år :-)

 

Nökkvi løber lidt for damerne.

 

 


25. september 2007

Tiden flyver jo afsted :-) Nu nærmer vi os efteråret med hastige skridt og lille Svala er allerede blevet stor og har taget 'Batman-maske' på!

Weekenden bød på Gantistævnet, som vi altid glæder os til. Det plejer jo at være sæsonens sidste stævne, men tiderne ændrer sig jo og der er jo faktisk stævner hele vinteren igennem. Godi viste sig i topform og har aldrig været bedre. Han fik 5.50 i V.1 med op til 7,5 for skridt og flere gange 6.5 for fri tølt og galop. Det er det bedte snit han har budt på i FIPO klasser, så det bliver dejligt at komme igang med vinterens træning og så håber vi da bare på han bliver endnu bedre. Trav og arbejdstølt fungerer ikke rigtig for os i øjeblikket. I T.2 er hans karriere jo blot lige startet, hvor vi starter det for 2. gang. Første stævne gav et par gule kort, sammen med 2-taller, for at have pisken 'foran lodret'.... Lidt irriterende, men det er jeg så færdig med at have :-) Han går meget stabilt med løse tøjler, men problemet er tempoet vi skal igang med at få nedad. Vi var dog oppe og runde de 6.0 for løse tøjler, så vi brokker os bestemt ikke. Finalen gav et snit på 5.17, hvilket er over al forventning.

Nökkvi måtte desværre hoppe sin start over pga. problemer med muk, der havde lavet et grimt sår i koden... :-( Det er dog i fin bedring og han er snart klar igen! Det er eftervirkninger af den fugtige sommer...

Resultaterne fra stævnet kan i øvrigt findes her

Garpur er hjemme fra Tyskland igen og nu står han og nyder livet på græs med de sidste 3 damer for i år. De sidste 2 af Nökkvis damer skal scannes på fredag. De har haft en travl sommer begge!

 

Svala, der udvikler sig til en rigtig lille sveske!

Godi i T.2

 


30. august 2007

SÅ nedkom Katla endelig med det skønneste moldott hoppeføl. Vi kunne absolut ikke have ønsket os mere og fik også lov til at være med ved fødslen, hvilket var en meget stor oplevelse.

Der må være nogen, der har hørt vores bønner. Vores førstefødte hoppeføl bliver døbt Svala fra Svalegården og hende beholder vi helt sikkert selv. Vender tilbage i morgen med billeder i tør udgave.

 


28. august 2007

Endelig i går fik vi vores 'nye' hoppe hjem fra Island. Efter laaang tids venten stod hun - egentlig ret overraskende - i Billund. Det var egentlig meningen hun først skulle have været med næste fly, men de valgte at sende hende afsted, hvilket vi først fik af vide i fredags :-)

Efter en masse bøvl med transporttilladelser osv. fik vi hende endelig afhentet og nu står hun rigtig og pynter på vores mark. Hun hedder Plata frá Ásmundarstöðum og jeg har allerede opdateret hendes egen side! Vi forventer os meget af hende med det smukke ydre, dejlige temperament og gode blodlinjer - og specielt af føllet i hendes mave efter Krákur frá Blesastöðum.

Endnu en ny ting har fundet sig vejen til Svalegården - det er en Avant minilæsser :-) Peters nye legetøj, men som forhåbentlig gør livet meget nemmere her på gården.

Nökkvi bedækker i disse dage den sidste hoppe og resten venter så blot på at blive scannet. Forhåbentlig er de i fol så han snart kan få fred :-) Vi kan vist godt afsløre, at han har været MEGET dygtig i år! Garpur henter vi inden for den næste uges tid, hvor han får selskab af 2 hopper, der lige vil prøve chancen her til sidst.

Plata frá Ásmundarstöðum

Staldkatten 'in action'


26. juli 2007

Så er der langsomt ved at falde ro på Svalegården. Vi forventer at være HELT færdige med det indendørs arbejde i løbet af de næste par dage og kan så endelig få rykket os ordentligt på plads.

Hoppesæsonen er også ved at være overstået og der er kun en meget lille flok tilbage. De sidste hopper kommer dryssende og Nökkvi er ved at vænne sig til livet som ridehest. Det er altså SKØNT at ride ham igen. Mage til luksus-dyr skal man lede længe efter og vi kan slet ikke lade være med at ride ham! Når hoppeejere kommer for at prøve ham ser de tit lidt betuttede og nervøse ud når de skal prøve 'hingsten', men efter den første runde stråler ansigtet som en lille sol og de er ikke til at hive ned fra ham igen :-) Det er dejligt at han bliver taget så godt imod!

Det går rigtig godt med Garpur og han får hopperne fint i fol i Tyskland også. Vi tager ham evt. hjem og bedækker et par enkelte hopper i september, så kontakt os hvis det har interesse!

Der er gang i reproduktionen hos de små husdyr - vores Norske skovkat har fået 4 skønne killinger i blå tabby, blå tabby/hvid og 2 sort tabby/hvid. De søger gode hjem fra om 12 uger. Vores border-kryds Luna skal have hvalpe 5. august - hun er ved at blive stor og tyk og vi glæder os :-) Katla ligner stadig ikke en, der vil fole....

 

 

Nökkvi har et godt øje til hopperne ;-)13. juni 2007

Wow så har vi fået besked om Nökkvis første redne afkom på Island. Lilja frá Háleggsstöðum efter en hoppe med ret ukendt afstamning og først kårede hingste i 3. led. Derfor har vi slet ikke haft forventninger om at hun var god - men det har vi så ændret opfattelse af! Hun er pt. trænet i kun 3 mdr og ser da meget lovende ud! Vi har fået mange billeder af afkom og generelt synes vi de ser meget charmerende ud med god bygning og et rigtig godt udtryk!

Du kan se en video af Lilja efter kort tids træning her.

Mht. scanningerne ser det hele rigtig godt ud! Nökkvi har kun én enkelt omløber, 6 stk er allerede i fol og en stor flok står og venter på scanning. Vi kender nu Nökkvi meget bedre og han er utrolig sød ved hopperne og der er en dejlig ro i hans stod! Desuden er det dejligt vi kan se han passer sit job!
Garpur fortsætter den gode stil fra sidste år med at få alle i fol i første forsøg :-) Vi er spændte på om det holder, da han pludselig fik mange hopper, der ville tage chancen de sidste 14 dage inden han skal til Tyskland.

Lilja frá Háleggsstöðum

3-årige Hvatning frá Háleggsstöðum


6. juni 2007

Endelig blev de første føl født på Svalegården. Gæfa fik 2. juni et flot hingsteføl efter Blævar i en endnu ikke bestemt farve. I dag kom Fjolas føl så - også en flot sort hingst efter vores egen Garpur. Begge føl er yderst tilfredsstillende og har store flotte bevægelser.

Nökkvi red sidste stævne inden hans 'sommerferie'. Toppurs sommerstævne, hvor han blev vist i 4.2 og fik en 3. plads og i T.3 blev det til en 2. plads. Han har forbedret sig til 5,5 for arb tölt og blev igen belønnet med op til 7,0 for den frie tölt. Han var også virkelig god og vi er stolt af at kunne komme så højt op på Smingegårdens bane, som har ret skarpe hjørner - der kan vi ikke få max fart på :-)

PS. Gæfa og Katlas sider er opdateret.

Saki fra Svalegården

Náttfari fra Svalegården

Nökkvi i hhv tölt og trav ved finalerne ved Toppurs stævne.


21. maj 2007

I weekenden var vi nede på Störtal og se kåringen - det var en stor oplevelse og vi er meget glade for vi tog den lange tur derned. Så kunne vi også lige kigge til vores lille 1-års Hraunar som udvikler sig vildt flot! Han er større end alle de andre og bevægelserne er i top. Ham glæder vi os til at få med hjem om en måneds tid.

De 3 hopper, der skal have føl er næsten ved at sprænge - vi venter spændt på 2 føl efter Garpur og et efter Blævar!

 

Gæfa som venter føl med Blævar. Kåret med 8.5 for tölt.

 


9. maj 2007

Så er tingene ved at falde til ro efter Bededagsstævnet. Det hele endte med Nökkvi kom på en delt 1. plads i T.3B. Det er vi SÅ stolte af efter den korte tids træning! Der skal stadig lægges noget arbejde i arbejdstølten, som vi fik 5-5,5 for, men som kan blive MEGET bedre! Øgninger og fri tølt lå vi på 6-6,5, selvom vi lavede mange fejl, så det bliver spændende hvad det udvikler sig til med mere træning!

Nu hygger han sig med sine hopper og har kun 2 ting mere på programmet inden han holder sommerferie. Vi rider med på Gantis Kristi Himmelfartstur, der går løs fra Stald Stoubjerg i Sejs 12 maj og så rider vi Toppurs sommerstævne i T.3 og 4.2 som ligger 2-3 juni. Vi er lige ved at overveje om vi skal lægge turen forbi Tyskland 15-16 juni og ride et lille stævne der :-)

Det skrider fremad med renovering af huset og vi er ved at få lagt trægulv på i stuen i dag. Det bliver altså lækkert snart at kunne flytte ind og ikke bare bo i kasser...

Desuden får vi nu meldinger om at årets Garpur-føl begynder at komme til verden. Det er jo dejligt og de ser rigtig fine ud!

Et par billeder fra finalen i T.3B ved Bededag.

 


5. maj 2007

Så er alle udtagelser overstået ved årets bededagsstævne, hvilket gik over ALT forventning. Nökkvi har placeret sig som nr. 4 i udtagelsen i T.3B (hvor der var 70!! deltagere) og løber derfor finale søndag. Det er vi meget stolte over, da han næsten ikke er trænet og øgninger har vi kun prøvet 5 min på en lille dressur-bane inden stævnet. Dette synes vi dog beviser hvor nem han er og hvor naturligt godt han går. Så det bliver spændende i morgen. Netop nu står han og servicerer sin dame ;-) Nökkvi fik desuden op til 6.0 for skridt - så for at forsvare hans 6.5 til kåringen, ER det bare et spørgsmål om han skal trænes i det! Skridten fejler bestemt ikke noget :-)

Godi var også MEGET god. Han er også kun trænet meget lidt, men det har da bevirket vi har forbedret vores gennemsnit med over et helt point på én måned. Lækkert! Han placerede sig lige udenfor b-finalen i både 4.2 og T.3B med snit på over 5 med bl.a 6,5 for frit tempo tölt.

Her står Nökkvi og nusser med Svala <3

 


29. april 2007

Nå meget er sket. Vi har overtaget Svalegården pr. 1. april og der har været RIGTIG meget arbejde. Vi er godt igang indendørs med at lægge nyt gulv og vægge, men nu er hegnet udendørs endelig helt færdigt - det er jo nu engang hestene, der er vigtigst :-)

Begge hingste er i fuld gang med bedækningerne og hold op man kan se de nyder friheden og selskabet! Det ser ud til de begge kan se frem til en travl sommer.

Nökkvi blev vist til kåringsbekræftelse sidste weekend, redet af Agnar. Der har vi kun fået positive tilbagemeldinger - dejligt og tak til Agnar for den fine fremvisning :-)

I dag blev han vist til Gantis hingsteshow, redet af Anja. Han var super-fit og tog sig godt ud i sin nyanlagte sommerdragt :-) Nökkvi er ikke redet meget siden landsmot sidste år, da et par måneder med importhoste gik ud over træningen, men vi synes han klarer sig fint!

I næste weekend går det løs til bededagsstævnet. Der vil Anja ride Nökkvi i 4.1B og T.3B - vi red 5-gang et par gange, men må erkende at det tager lidt længere tid at lære rytteren at ride pas ;-) Det er jo ikke sådan når hesten løber fri tölt i stedet for pas.... Desuden rides Godi i 4.2 og T.3B - han er blevet glad for sin nye ridebane og udvikler sig i den rigtige retning igen.

Ud over bededag er det muligt at se Nökkvi på Gantis Kristi Himmelfartstur og Toppurs sommerstævne 2-3 juni. Derefter holder han sommerferie med hopperne indtil efterårets stævner går igang. Det er dog altid muligt at se Nökkvi hjemme og prøve ham en tur :-)

Nökkvi til kåringsbekræftelse.Nökkvi gør sig lidt til overfor sine hopper.

 

27. marts 2007

På lørdag går det løs med sæsonens første stævne. Toppurs tølt-stævne, hvor Anja starter Godi i 4.2 og T.3 - det bliver spændende og første stævne Godi starter i de svære klasser. Han har udviklet sig rigtig meget de sidste par måneder, men er slet ikke i topform endnu, så vi glæder os til stævnesæsonen :-)Godi til Gantis stævne 2006.

 

16. marts 2007

Endelig nye billeder af Nökkvi. De er taget i 2005 på Island. Der er vist ikke andet at sige end

 

LÆKKER :-)

 


8. marts 2007

Så har vi fået en ny hjemmeside. Den vil blive opdateret i løbet af de næste par uger, med beskrivelser af alle hestene mv, men i første omgang er hingstene i hvert fald online.

Vi har i dag fået taget et par nye fotos af vores nye hingst Nökkvi. Han er nu ved at blive startet op efter vinterpause og import og det tegner allerede rigtig fint. Dette er 3. ridetur siden december måned. Beklager den dårlige kvalitet, men et kamera står meget højt på ønskesedlen :-)