Nyheder

20. december 2010

Glædelig jul til alle jer fra os på Svalegården :-) Tak for samarbejdet i året der er gået og vi håber på lige så mange gode oplevelser næste år!

Siden sidst har Hraunar haft sin 2. debut som stævne-hest :-) I hallen på Stutteri Borg red vi hyggestævne i let tölt og 3-gang. Han opførte sig rigtig pænt og vi fik karakterer mellem 5-6 for alle gangarter.

Hraunar udvikler sig i en forrygende fart. Han står nu opstaldet på Stutteri Borg så vi kan benytte os af ridehallen i alt det sne og is og han rykker virkelig hurtigt. Indtil nu har han kun gået i skoven og lært at færdes ude alene og i flok med andre. Men nu er vi igang med dressuren og han tager bare så godt imod. Hver ridetur på den hest er bare en fornøjelse.

Alt ligger så naturligt for ham - altså han skal ikke læres noget, kun forfines og formes. Tölten er altid helt taktklar, traven med flot form og bæring og dressurøvelserne kan han bare man viser dem én gang.

Flere af den slags heste tak :-) og tilmed er vi yderst tilfredse med den smukke datter vi er så taknemmelige for at have fået - hun er virkelig noget specielt!

Vi glæder os til at ride Juletölt 27. december!

 

 


Hraunars smukke datter Hekla

 


4. december 2010

Så er vi igen i tiden med frostklare nætter, hestene i den tykkeste lækre vinterpels med sne og frost på ryggen og dampende næsebor. Vi nyder sneen og frosten og at se vores heste i det miljø de befinder sig bedst.

Vi har siden sidst deltaget i Gantis føl- og plageshow, hvor Idunn (igen) stak af med sejren i sin klasse. Hun har også en helt unik charme og ynde og minder utrolig meget om sin storesøster Hvatning. Så vi kan ikke andet end at glæde os til hun skal tilrides :-) Det er dejligt at se hvor ekstemt gode afkom vi har efter Nökkvi!

Hraunar har en lille ufrivillig pause pga. sneen og Anjas store arbejdsbyrde - men han har også været redet meget og det er nok meget sundt med en lille pustepause inden vi sætter ind med den meget seriøse træning, forhåbentlig frem mod en kåring til sommer.

Brá er ved at blive stor og tyk og der er nu kun ca 3 mdr til hendes første føl på Svalegården ankommer - det behøver jeg vist ikke sige vi glæder os RIGTIG meget til :-)

 


Idunn, vinder af 2-årsklassen

 


22. september 2010

Så er sommeren ved at gå på hæld. Garpur har haft 17 hopper i år, hvilket vi er meget tilfredse med. Hraunar er også færdig med sine 4 hopper og er nu tilredet og en så positiv hest med så fine naturlige gangartsanlæg og så fornuftigt hoved skal man godt nok lede længe efter... Han kan pt. rides af alle i skoven og både i flok og alene og løber helt taktren tölt i højt tempo - flere af den slags heste, tak!!

Gantis efterårsstævne er vel overstået og Brá og jeg sluttede af med manér med hendes 2. bedste ridt i T.2 nogensinde. Det havde jeg så ikke forventet, da hun er 5½ måned drægtig og er ved at være noget besværet af det... Hvatning løb også super flot med Emilie og de red en flot B-finale i 4.5J.

Resultaterne fra stævnet kan du finde her.

 


Brá ved finalen i T.2

 


14. juni 2010

Så har vi scannet det første hold ved Garpur drægtige - det er herligt når det går uden problemer :-) Det ser umiddelbart ud til vi kun skal have ét føl på Svalegården i 2011 eftersom Esja på Island jo desværre er blevet syg med resten af landets heste - så hun bliver nok deroppe og får sig en 5-års kåring og venter med hingst til næste år...

Ud over det nyder vi sommeren og årets første kalv er også netop kommet i dag. En smuk dun-bæltet kviekalv.

 


Síða fra Svalegården

 

 


31. maj 2010

Så blev vi endnu engang givet et smukt hoppeføl - og vi er meget taknemmelige! Hun hedder Síða fra Svalegården. Navnet kommer af at hun er 'linjeavlet' og har den legendariske Síða frá Sauðárkróki ikke mindre end 8 gange i stamtavlen! Hun er meget karakteristisk for et Garpur-afkom: Kraftig i bygning med virkelig gode ben og en ekstremt flot vejrejst hals. Hende glæder vi os meget til at følge!

Og umiddelbart ser hun sort ud, men hvis man kigger lidt nærmere er hun nok glóbrun som sin moar - og hvis ikke så elsker vi alligevel sorte heste :-)

Nu er unghopperne kommet på græs og Hraunar skal i byen og bedække sine hopper, så der er ved at være ret stille her med kun 4 hopper ud over Garpur og hans stod!

 


Síða fra Svalegården

 

 


18. maj 2010

Så kom det første føl endelig til Svalegården og kunne det være mere perfekt? Et smukt lysemuset hoppeføl med meget elegante bevægelser. Vi kan godt lide røde og brune heste, men man bliver nu i ekstra godt humør af så smuk en farve føl :-)

Det næste ventes meget snart - termin 20. maj som er efter Plata og Garpur.


Hekla fra Svalegården med mor Katla

 

 


16. april 2010

Så er vi vel hjemvendt fra Island - hvor vi heldigvis nåede at komme hjem igen inden aske-skyen skabte ravage...

Det var en virkelig dejlig tur - vi fik set de flotteste ting, badede i hotpots hver dag og selvfølgelig, som meget længe ventet - set vores hoppe Esja. Indtrykket var KUN positivt af en meget smuk, stor, langbenet hoppe med et rigtig godt og positivt sind. Alle gangarter med stort potentiale. Tölten med super takt, hurtig pas og flot trav. Vi er virkelig tilfredse med hende og den tilfældighed, der gjorde vi fik hende :-) Vi håber hun kan kåres i år, men tiden vil vise om hun er klar - hun er jo kun 4 år gammel og det er vigtigt hun beholder sit positive sind og ikke presses for meget.

 


Esja frá Ínnri-Skeljabrekku

 

 


1. april 2010

Foråret er nu endelig kommet, blomsterne pibler op af jorden, hestene fælder og solen skinner. Så er dyrebørnene også endelig ved snart at se dagens lys. Indtil videre er der kommet 6 lam og hopperne er ved at sætte godt yver, så der kan ikke gå længe!

Anja skal aflevere speciale på tirsdag og glæder sig meget til at få det overstået - så er der bare eksamenen d. 19. april.

Garpur har fået besøg af årets første dame og Hraunar meldes til bygningsbedømmelse i Herning, så han kan komme ud og bedække de 4 stk han må i år :-)

Så er vi tilmeldt bededagsstævnet og generelt ser det ud til foråret bliver meget travlt - men med nogle dejlige ting!

Så alt ialt glæder vi os over foråret er kommet og alting ser lysere ud!

 


Pæne Dugga fra Grundet Hus

 

 


8. marts 2010

Blomsterne begynder lige så stille at titte op af jorden og vi er begyndt at bevæge os ud i skoven og ride igen og det er bare SKØNT!!

Vi går og mærker på 'babser' hver dag - både på får og heste og lur mig om vi måske får en lille overraskelse i år :-)

Jeg (Anja red.) har endelig fået tid for at aflevere speciale, så d. 19. april skulle jeg gerne kunne skrive cand.scient i biologi på visitkortet - hurra for det!!


Vores smukke Krákur-datter.

 

 


25. februar 2010

Så må foråret altså godt snart komme. Nu mener vi vinteren har varet længe nok, så sneen kan godt snart smelte og de første løgplanter dukke op af jorden.

Garpur er for tiden i træning hos Egely Horse Care, hvilket han nyder og han kan være fit for fight til de første damer snart ankommer til ham.

Hraunar forberedes så småt på bygningsbedømmelsen i april.

Brá bliver snart startet lige så stille op efter nogle års pause med håb om at kunne ride et par stævner på hende i 2010.

De 2 følhopper bliver tykkere og tykkere og det kan nu heller ikke vare længe inden de første lam ser dagens lys.

Så alt ialt begynder det hele at vågne lidt op og der er snart masser af aktiviteter på programmet. Vi har også bestilt en rejse til Island i april, så vi kan komme op og se til Esja, hvilket vi er MEGET spændte på!

Vi deltog i årets Worldcup, hvilket udviklede sig til et par dage med så meget underholdning, at vi sent glemmer det :) Vi takker for et par gode dage og virkelig smukke heste. Det glædede os specielt at se Keilir, og blive bekræftet i at det var en god beslutning at have et afkom efter ham!

Svømme-Garpur :-)

 

 


7. januar 2010

Så er det nye år endelig kommet og vi på Svalegården ønsker familie, venner, bekendte og kunder en rigtig glædelig jul og godt nytår.

Der har ikke været det store overskud de sidste par måneder, men vi er nu lykkelige over at kunne skrive 2010 i kalenderen, hvor vi alle er i godt humør og ved godt helbred. Så skal blikket kun vendes fremad og vi glæder os meget til foråret og alle de glæder det bringer med sig.

Vi venter 3 føl på Svalegården og alle 3 af rigtig god kvalitet og tanken om at måtte vælge nogle af dem fra til salg er næsten ikke til at holde ud, men først og fremmest glæder vi os til at møde de små skabninger! Vi venter 2 føl efter Garpur og 1 føl efter Hraunar. Tiden for årets lam nærmer sig også med hastige skridt, hvor vi har 15 moderfår - ja foråret kan snart komme, selvom vi dog nyder sneen i fulde drag :-)

Hraunar er nu tilredet og han har et helt fantastisk sind - så høflig og venlig og aldrig bange for noget. Flere af den slags heste til os tak :-)

Derudover kan vi snart præsentere et redet afkom efter Garpur - det har vi glædet os utrolig meget til, da de første afkom efter Garpur først bliver 3 i år.

Siden sidst har vi også fået fingrene i en 4-års hoppe efter Keilir, som for tiden bliver trænet på Island og derefter skal ifoles inden hun kommer hjem.

Så vi håber 2010 bliver et lyst og lykkeligt år med mange gode timer i selskab med hinanden og vores herlige heste.

 

Smukke Hraunar, der nu er ridehingst :-)